IMEK 30 år

Året var 1987. De tre vise männen Tomas, Ove och Staffan tassade för första gången in till kontoret på Regeringsgatan. Spända av förväntan och ovetandes om framtiden följde de sitt kall; att bidra till klimatarbetet, glada kunder och lösningar optimerade med avseende på ekonomin. I en tid före datorernas intåg påbörjade man med penna och sudd IMEKs allra första projekt; 73 bostadsrätter i Nynäshamn.

Teknikkonsultverksamheten fick en rivstart och redan efter första året var ett tiotal ingenjörer i full gång att projektera från slott till koja. Genom åren har vi anammat fiskodlingar, exklusiva spa-anläggningar, skolor, idrottsanläggningar, en konstgjord sjö och en snöande bastu. Vi har projekterat 30 000 bostäder, 10 miljoner kvadratmeter kommersiella lokaler och drygt 300 restauranger. Vi har bedrivit stadsplanering utav ett nytt Hammarby sjöstad i Xi’an, och utöver Kina haft projekt i länder som England, Spanien, Ryssland och Egypten.

30 år senare passade vi på att bjuda in hundratals kunder till en sommarfest för att fira de gångna åren. I samma lokaler där vi en gång startade bjöds livemusik, snittar, mingel, givande samtal och mycket skratt. Vi känner en enorm tacksamhet för de långvariga kundrelationer som gjort vår resa möjlig. Tillsammans har vi vågat prova ny teknik och hittat lösningar som minskat såväl energianvändning som kostnader. Nu blickar vi fram mot kommande 30 år där vi skall verka för att Plusenergihus går från något unikt till en norm.

Ett stort tack till alla som gjorde kvällen oförglömlig!