Frånluftsvärme

Energibesparing med frånluftsåtervinning

En frånluftsvärmepump är ett mycket effektivt sätt att spara energi i större fastigheter. Installationen är snabb och ni börjar spara energi och pengar redan dag 1.

Med en vanlig gammal frånluftsfläkt försvinner upp till 40 % av den värme man redan betalt för ut ur huset. Ett en frånluftsvärmepump och återvinningssystem för frånluften släpper ut luften men håller värmen kvar i huset. Det gör att ni kan fortsätta andas frisk luft och dessutom halvera era värmekostnader.

Oavsett om er fastighet värms med el, olja eller fjärrvärme så blir uppvärmningen effektivare och er värmeräkning minskar redan första månaden. Installationskostnaden sparas oftast in redan efter 6 år.

Sänk energikostnaderna effektivt

Varje dag slösas mängder av energi och pengar i ineffektiva fastigheter. Redan första dagen efter installation av frånluftsåtervinningssystem blir er fastighet mer effektiv. Vi tar hand om installation och uppföljning så att ni inte ska behöva tänka på det. Kostnaderna i er fastighet minskas och ni sparar pengar varje månad. Energi blir inte billigare utan dyrare och vi hjälper er sänka er förbrukning för att betala mindre inte bara idag, utan många många år in i framtiden.

Hur mycket kan er fastighet spara?

Våra frånluftsåtervinningssystem sparar ca 3500 SEK per lägenhet och år för hus utan befintlig återvinning. För större fastigheter resulterar det i följande besparing:

30 Lägenheter

60 Lägenheter

90 Lägenheter

Ca 105 000:- per år

Ca 210 000:- per år

Ca 315 000:- per år

Hur fungerar det?

En klassisk frånlulftsfläkt ventilerar fastigheten men släpper på samma gång ut mängder av energi som finns lagrad i den varma frånluften. En modern frånluftsvärmepump tar hand om energin i frånluften och använder den till att värma vatten som leds tillbaka till radiatorerna och värmer fastigheten på nytt. Därmed minskas energiförbrukningen.